Det finns många snygga och effektfulla golvlampor som du kan inreda ditt hem med. Ibland kanske du inte är ute efter en lampa som enbart ska ge ljus i ditt rum. Här listar vi några lampor som du kan använda i vardagsrummet, hallen eller varför inte på uteplatsen. Om du vill ha någonting som gör att ditt rum känns speciellt och sticker ut från mängden så tipsar vi om 5 stycken snygga och effektfulla golvlampor.

5 effektfulla golvlampor

1. Ipnos från Flos

Ipnos är en effektfull golvlampa från det kända varumärket Flos. Golvlampan Ipnos är en stilren lampa där dem tagit bort de icke-essentiella elementen från den klassiska lyktan, vilket lämnar kvar en simpel metallram där inte några ljuskällor är synliga. Skuggspelen och ljusbilden från Ipnos blir en riktigt cool effekt. Ipnos är en golvlampa som går att använda både inomhus och utomhus. Lampan gör sig fin vid middagsbordet på altanen.

Bild på Ipnos golvlampa från Flos, en lampa med ett effektfullt ljus mot väggen.

2. Mite från Foscarini


Mite är en golvlampa från Foscarini som är designad av Marc Sadler. Den effektfulla golvlampan Mite har ett speciellt patent och materialen i Mite består av en blandning av glasfiber och trådar som finns i kol eller kevlar. Golvlampan Mite passar bra nära en vägg vilket gör att du får ett häftigt ljussläp på väggen och i taket.

Mite golvlampa från Foscarini - lampan visar en trappa, soffa och golvlampa med en fin ljusbild mot vägg och tak.

3. Mutli-lite från Gubi

Golvlampan Multi-lite kanske du känner igen från serien ”The queens gambit” där den syns i bild flertal gånger som taklampa. Multi-lite finns även som golvlampa och gör sig riktigt fint i en hörna vid soffan. En sak som utmärker lampan Multi-lite är att skärmen kan riktas om på olika sätt, vilket gör att du enkelt kan justera lampan så att ljusbilden blir precis så som du vill ha den.

Bilden visar Multi-lite golvlampa, BL1 bordslampa, en soffa och fotöljer från varumärket Gubi.

4. Panthella från Louis Poulsen

Panthella är både dekorativ samtidigt som den ger en bra spridning av ljuset. Den ikoniska lampan från Louis Poulsen som är formgiven av den välkända formgivaren Verner Panton som har designat den populära Flowerpot serien. Designen på denna effektfulla golvlampa består av en trumpetformad fot och ett halvklot till skärm. Denna lampan ger ett riktigt behagligt ljus som är riktat ner mot golvet, men den släpper även ut en del av ljuset genom sin glasskärm.

Bilder visar en kruka med ett mindre träd, tvbänk, tv och Panthella golvlampa från varumärket Louis Poulsen.

5. Tuareg från Foscarini

Sist men inte minst har vi den coola lampan från Foscarini som heter Tuareg. Golvlampan Tuareg är en supersnygg lampa som är en av mina favoriter. Lampan har en tredimensionell komposition av tuber i aluminium som ger snugga effekter med sina tuber. Tuberna på Tuareg har inbyggda LED ljuskällor och kan vridas 350 grader, viket även här ger dig möjligheten att välja vart du vill att ljuset ska riktas.

Bilden visar två stycken golvlampor. Tuareg golvlampa från Foscarini.

Hoppas att ni får inspiration och kan välja en effektfull golvlampa! OBS! Endast golvlampan Ipnos är godkänd för att användas utomhus av de lampor som vi tipsar om här.